SİYASET

Misvak'tan anlamlı karikatür

Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı açıklamaya tepkiler art arda gelirken Misvak isimli mizah dergisi, dikkat çeken anlamlı bir karikatür paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında konuştu.

''DEMİRTAŞ'IN KİTABINI NE OLUR OKUYUN''

Arınç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun.

Ben corona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.''

MİSVAK'TAN MANİDAR KARİKATÜR

Arınç'ın açıklamasına siyasilerden hızla tepki gelirken, Misvak isimli mizah dergisinden durumu güzel özetleyen bir karikatür paylaşımı geldi.

Derginin sosyal medya hesabından şu ifadeler kullanıldı:

''Bülent Arınç, 'Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala serbest bırakılmalı' diyor. Gerekçesi de Demirtaş'ın yazdığı Devran Kitabı. 'Kitap müthiş etkili' diyor. Hayatta hiç bir şey Yasin Börü ve arkadaşlarının parça, parça edilip öldürülmesi kadar etkili değildir.''

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri