SİYASET

Muharrem İnce canlı yayında solcuları topa tuttu!

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan CHP'li Muharrem İnce YPG ve YPG'ye solcuların verdiği destek konusunda bomba açıklamalar yaptı.

CNN Türk ekranlarında gündeme dair açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, sol kesime ağır eleştirilerde bulundu. Solcuların bir kısmının Amerika'nın yanında olup YPG'yi savunduğu söyleyen İnce sözlerine şöyle devam etti:

Dünyadaki solcularla, muhafazakarları da anlayamıyorum zaten. Türkiye'deki muhafazaklar önceden bize kominisler Moskova'ya diyorlardı. Ben şimdi sağcılara Moskova'ya diyeceğim. Solcuların bir kısmı da Amerikan taraftarı olmuş. PYD'yi savunuyor bana. PYD kim? Trump diyor geri çekildiği zaman Amerikan kuyularının bekçisi. Amerikan petrol kuyularının bekçisini bana solculuk adına savunuyorlar.

"Bu harekatın kazananı kayıtsız şartsız Rusya"

Bu harekatın sonunda Türkiye bir yere geldi. Bu anlaşmanın kazananı kayıtsız şartsız Rusya olduğunu iddia eden İnce, "Suriye'nin sahibi oldu. Kazananı kim? Esad! Masaya oturdu. Adana mutabakatını kabul ediyorsak masaya oturmuşuz demektir. Türkiye ameliyat yaptı hasta iyileşmedi. Yapılan iş doğrudur ama eksiktir. Terör örgütü dediğimiz örgüt yok edilmedi ama uzaklaştırıldı. Güvenli bölge kuruldu mu? Hayır? 2 milyon mülteciyi yerleştirebilecek misiniz? Teknik olarak Hayır! Bunları bir CHP olarak değil kaygısı olan bir vatandaş olarak söylüyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri