SİYASET

Muharrem İnce, CHP ve İYİ Parti ile ilgili merak edilen soruyu yanıtladı

CHP'den istifa eden Muharrem İnce, Habertürk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partisinin finansmanıyla ilgili sorulara yanıt veren İnce, "Türkiye'de 104 siyasi parti var. Bence herkese 'parayı nereden bulacaksınız' diye sorulmalı. Siyasetin finansmanı problemli bir konu. Meclis'te olanlar için problemli değil, Hazine yardımı var. Evet bizim için zor bir konu. Kurucularla dayanışma içerisinde götürüyoruz bunu. Resmileştiğinde bağış da alabileceğiz. Şu anda tüzel kişiliğimiz yok. Herhangi bir ilde 20-25 kişi civarında gidiyoruz. Herkes kendi masrafını çekiyor. Memleket usulü bu." ifadelerini kullandı.

"KISA SÜREDE PARTİNİN İSMİ VE LOGOSU AÇIKLANACAK"

Partisinin ismi ve logosunun kısa sürede açıklanacağını ifade İnce sözlerine şöyle devam etti: Benim etrafımda akademisyenler var, iki tane öğrenci var. Bir tanesi para yatırmış, gördüm. Uyardım, 'bir daha sakın görmeyeceğim' dedim. Onlara iki kuralımız var. Bir sınıfta kalmayacaklar, iki para harcamayacaklar. Bir vilayete gidiyoruz, herkes kendi parasını ödüyor, çok lüks otellerde kalmıyoruz. Herkesin ekonomik durumunu biliyorum. 'Sen şuradan 25 tane simit al, şuradan döner ekmek al' diyorum. Dağıtıyorum. Restoranlar kapalı.

Bu ülkede 13 milyon emekli, 10 milyon işsiz, 4,5 milyon EYT'li var. Biz bu insanlara kendimizi anlatacağız. Tabii ki iş dünyasına da kendimizi anlatacağız. Sanayide enerji fiyatı neden yüksek, vergi oranları ne olmalı? Bunları anlatacağız. Türkiye'nin tarımını çözemeyen hiçbir şeyi çözemez. Tarımda örümcek ağı teorisi vardır. Üretiminiz yüzde 10 düşerse fiyatlar yüzde 100 artar. Üretiminiz yüzde 10 artarsa fiyatlar yarıya düşer. Bu ülkenin tarımını ciddi ciddi konuşmamız lazım. Partinin finansmanını gönüllülerle birlikte götürüyoruz, işler yürüyor. Binamızı Ankara'da tuttuk. Çetin Emeç'e yakın bir yerde. İsmi çok yakında, logosunu, kurucularını, tüzüğünü, programını açıklayacağız. 1 hafta yetişmez.

'Partinize CHP'den ve İYİ Parti'den katılanlar olacak mı?' sorusuna İnce şöyle yanıt verdi:

Türkiye'de bütün siyasi partilerin programını arkadaşlarımla inceledim. Üç aşağı beş yukarı hepsi birbirine yakın. Biz bilen değil yapan olacağız. Herkes toplumda spor yapmanın sağlıklı bir şey olduğunu bilir ama çok azı spor yapar. Sporun sağlığa yararı olduğuna inanan değil, yapanı olacağız.

Kişiler üzerinden açıklamayı doğru bulmuyorum. Yakında genel merkezimizi dayayıp, döşeyelim. Orada parti meclisi salonunda sizlere tek tek tanıtacağım. Şu anda Meclis'te 13 parti var. 6. sırada 3 milletvekili ile memleket hareketi var. 83 milyon yurttaşımıza kucağımızı açacağız. Kırmızı çizgilerimiz var. Bir Atatürk'le problemi olanlar, doğaya ve çev reye saygısı olmayanlar, kadına şiddeti yüksek sesle kınamayanlar, terörün her türlüsünü kınamayanlar, rant elde edenler, din, dil, mezhep ayrımcılığı yapanları istemiyoruz. Bu altı kırmızı çizgimizi kabul etmek şartıyla bütün yurttaşlarımıza kapımız açıktır.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri