SİYASET

Muharrem İnce hareketin adını açıkladı: Bin günde memleket hareketi

CHP'den ayrılarak yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Muharrem İnce, kuracağı hareketin adını 'Bin günde memleket hareketi' olarak açıkladı.

Son günlerin en çok konuşulan ismi Muharrem İnce, Ankara'da izleyeceği rotaya ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Türkiye'nin gidişatını beğenmediğini dile getiren Muharrem İnce, ''Bu kötü gidişten CHP de nasibini almıştır. CHP ön seçim artık yok.'' diyerek kendi partisine eleştiri yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine sert sözlerle yüklenen Muharrem İnce, şu ifadeleri kullandı:

''KURULTAY İRADESİNİ TANIMAYAN BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR''

''Partinin ne hale geldiğini herkes bir kez daha görsün. Kurultayda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Hafta sonu yapılan kadın kolları kurultayına konuşma zahmeti bile göstermedi Genel Başkan. Kurultayda kendisi konuşup, kimseyi dinlemeden gitmiştir. Kurultay iradesini tanımayan da bir Genel Başkanımız var artık.

CHP, İçişleri'ne verilen bir dilekçe ile kurulmuş bir parti değildir, ayrılırken de dilekçe ile ayrılınmaz. Ayrılsam da CHP'ye zarar vermeden ayrılırım. Salı'dan salı'ya ittifaka laf yetiştirmek ile muhalefet olmaz. CHP, bir gözlemci olarak izliyor. Kendisinde bir gelecek görmüyor.''

''BİN GÜNDE MEMLEKET HAREKETİ''

Ankara'da açıklama yapan Muharrem İnce, yola çıktığı arkadaşlarıyla kurduğu hareketin adını ''Bin günde memleket hareketi'' olarak açıkladı.

''MEMLEKET HAREKETİ BAŞLATACAĞIZ''

İnce açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

''Başlattığımız hareketin adı '1000 günde memleket hareketi'dir. Alanında uzman, kafa yoran kişilerden oluşmaktır. 'Zafer' hazırlanmaktır. Hareketimizle zafere hazırlanıyoruz. Milletimizin isteklerini vizyonumuzla birlikte hareket edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet nasıl bizi finanse ettiyse yine edecektir.

4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketi başlatacağız. 1000 günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz her zaman Atatürk'tedir. Bu hareket aklı ve bilimi esas alacaktır.''

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri