SİYASET

Muharrem İnce'den kritik hamle! Perşembe günü açıklama yapacak

CHP'den ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarına başlayan Muharrem İnce, Perşembe günü, 11.00’de Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyecek. İnce'nin toplantıda önümüzdeki günlerde izleyeceği yol haritasına ilişkin bilgi vereceği öğrenildi.

Parti kuracağı iddiaları siyaset gündemine oturan Muharrem İnce "Ben bir parti kurmuyorum. Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31'le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51'e çıkarmak için yola çıkıyorum" demişti.

PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK

Nasıl bir adım atacağı merakla beklenen Muharrem İnce'den önemli haber geldi.

İnce'nin beklenen yol haritasını perşembe günü açıklayacağı öğrenildi. CHP'li İnce'nin Perşembe 11.00'de Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı yaparak siyasette bundan sonra adımlarını kamuoyu ile paylaşacağı kaydedildi.

CHP yönetimi tarafından bölücülükle suçlandığı belirtilen Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu ve ekibine cevap gelmişti. İnce attığı tweette "Değişime imza veren Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Kurultay Delegelerini dışla sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ise cevap olarak, "Bizi bölmek parçalamak isteyecekler ama hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var. CHP Türkiye cumhuriyetinin kalesidir. İnsanca hakça bir düzeni bu ülkeye getirinceye kadar mücadele eden bir siyasi partiyiz. Ahlaklı bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla Türkiye coğrafyasına dağılıp bunları anlatma mecburiyetindesiniz.

Bireysel çıkarlar, bireysel hesaplar bu sistemin tamamen dışında olmak zorundadır. İster sıradan üyesi ol, istersen genel başkanı ol. Memleket bu haldeyken başka bir şey sorulamaz. Her birimizin tek tek Türkiye coğrafyasında çalışıp halka umut vermesi gerekli." demişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri