SİYASET

Muharrem İnce'nin CHP'ye veda edeceği tarih

Memleket Hareketi adı altından CHP'den ayrı bir yol haritası izleyen Muharrem İnce'nin 1 Mart'ta partisinden istifa edeceği iddia edildi.

CHP'de kopuşların ardı arkası kesilmiyor...

Parti yönetimini en tedirgin eden ayrılık ise şüphesiz Muharrem İnce.

İnce'nin CHP tabanında geniş karşılık bulduğu biliniyor. Bu sebeple kuracağı yeni partiye yalnızca oy kayışı değil aynı zamanda bazı milletvekillerinin de geçeceği düşünülüyor.

Bilindiği üzere Muharrem İnce, uzunca bir süredir başlattığı Memleket Hareketi kapsamında Türkiye'nin farklı noktalarına ziyaretler düzenliyordu.

Son günlerde bu hareketi partileştirme konusunda karar veren İnce'nin CHP ile yollarını ne zaman ayıracağı merak konusu oldu.

İSTİFA 1 MART'TA

Memleket Hareketi’ni başlatan ancak halen CHP’den istifa etmeyen Muharrem İnce'nin, partiden ne zaman ayrılacağına dair önemli bir iddia geldi.

Muharrem İnce'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, istifa tarihini açıkladı.

Bayer, Muharrem İnce'nin CHP'den 1 Mart'ta istifa edeceğini duyurdu.

''4500 METREKARELİK BİNA TUTTU''

Hürriyet'teyer alan habere göre Muharrem İnce'nin “Çankaya’da 4 bin 500 metrekarelik bir bina tutulduğu” belirtildi.

İYİ PARTİ'DEN DE TEMASTA OLDUĞU 10 VEKİL VAR

Sabah’ta yer alan bir başka habere göre ise, Muharrem İnce’nin kuracağı partiye CHP’den Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in yanı sıra İYİ Parti’den istifa eden İsmail Ok ve İsmail Koncuk’un da geçeceği iddia edildi.

Mevcut milletvekillerinden en az 20 kişiyi partisine dâhil ederek TBMM’de grup kurmayı planlayan Muharrem İnce’nin İYİ Parti’den 10’a yakın isimle yakın temasta olduğu öne sürüldü.

Pandemi şartları nedeniyle partisinin kuruluşunu 1 Ocak 2021’de gerçekleştiremeyen İnce’nin 1 Mart’ta resmî duyuruyu yapması bekleniyor.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri