SİYASET

Muharrem İnce'nin istifasından daha çok konuşulacak iddiası

Bugün düzenlediği basın toplantısıyla CHP ile yollarını resmen ayıran Muharrem İnce gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu.

Memleket Hareketi adı altında yeni bir parti kuracak olan CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, partisi için geri sayımı başlattı.

CHP yönetimiyle ters düşen İnce, Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı almasından sonra bugün ilk somut adımı atarak, yeni partisini kurmak için CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

İnce, bugün yapmış olduğu istifa konuşmasında kendisinden önce CHP'den ayrılan 3 milletvekili için de açıklamada bulunurken; CHP'den daha çok sayıda vekilin kendi partisine geçeceğinin imasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta CHP'den istifa eden CHP'li vekillerden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in kuracağı partiye şimdiden katıldığını söyleyen İnce "CHP'den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketi'ne katılmışlardır. Partimiz kurulunca, TBMM'de İyi Parti'den sonra en çok vekili olan grup olacağız." ifadelerini kullandı.

CHP'DEN 17 İSTİFA DAHA

İnce'nin, parti kurulunca "İyi Parti'den sonra en çok vekili olan grup olacağız." açıklaması, CHP'den 17 tane daha vekil istifasının geleceğinin habercisi oldu.

Bilindiği üzere bir partinin Meclis'te grup kurabilmesi için en az 20 vekilinin Meclis'te bulunması gerekiyor.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri