SİYASET

Muharrem İnce'nin partisini kuracağı tarih belli oldu

CHP'den zehir zemberek sözlerle istifa eden Muharrem İnce yeni kuracağı partisinin tarihini açıkladı.

CHP'den istifa etmesinin ardından sert eleştirilere maruz kalan Muharrem İnce, Cumhur İttifakı ağzıyla konuşuyor iddialarına şu ifadeleri kullandı:

"Ben Kamyon şoförünün oğluyum. Saray ağzı bilmem. 100 yıldır bu memlekette aristokrat olanlar bilir saray ağzını. Üç kuşaktır tepeden inenler bilir. Hiçbir ilçe, il teşkilatında çalışmayıp gelip partinin sözcülük koltuğuna oturanlar saray ağzını bilir. Ben kendi ağzımla konuşuyorum ve bulduklerimi, gördüklerimi anlatıyorum."

19 MAYIS'TAN ÖNCE PARTİ HAZIR

"Bir iki ay içinde partimizi kurarız. 19 Mayıs'tan önce partimiz hazır olacak" diyen Muharrem İnce "83 milyona kapımız açık. İlkelerimize uyan herkese kapımız açık. Birlikte yol yürümek isteyenlere kapımız açık. Buna CHP'li vekiller de dahildir" ifadelerini kullandı.

NEDEN CHP'DEN AYRILDI?

"Üyeler genel başkanı seçsin teklifi kabul edilseydi kopma olmayacaktı ve bu aşamaya gelinmeyecekti" şeklinde konuşan İnce, "Benden, bizden bölen olmaz. Yeni sistemde bölme diye bir şey olmaz. Bölmenin olması için Cumhur ittifakında yer almamız lazım. Bu da olmayacağına göre. Ne bölmesi" dedi. (akşam)

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri