SİYASET

Nagehan Alçı Muharrem İnce ve Davutoğlu'nun ortak yanını buldu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP içinde Muharrem İnce ve Ekrem İmamoğlu taraftarlar arasında bir çekişme olduğunu söylediği yazısında ilginç tespitlerde bulundu.

Nagehan Alçı, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu'nun reklamcısı Necati Özkan'ın "mekanın yeni sahibi var" diyerek tweet atmasından yola çıkarak CHP içinde Ekremciler ve Muharremciler ayrışması olduğunu belirtti.

Ee bunu tahmin etmek güç değildi. Fakat Nagehan Alçı'nın yazısında dikkatimizi çeken başka bir bölüm vardı: Muharrem İnce ile Ahmet Davutoğlu'nu benzetmesi. 

Nagehan Alçı'nın bu tespitine bakalım siz de katılacak mısınız?
Şöyle diyor Alçı:

"Muharrem İnce, o yayında ismi geçen neredeyse herkese ağır eleştirilerde bulundu. Ali Babacan’ı da, Ahmet Davutoğlu’nu da yerden yere vurdu. Halbuki Sayın İnce hedefine ulaşır da CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olursa yeni sisteme göre Babacan ve Davutoğlu ile ittifak arayışına girmek zorunda.

Fakat buna rağmen daha baştan köprüler atarak kapıları kapamaktan çekinmiyor. Ben Muharrem İnce ile Ahmet Davutoğlu arasında bir ortak nokta olduğunu düşünüyorum. İkisi de romantik siyasetçi profilindeler. Duyguları, stratejk ve politik akla üstün geliyor."

KILIÇDAROĞLU BABACAN FORMULÜNÜ DEVREYE SOKAR MI?

Nagehan Alçı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öne alınması yani bir erken seçim olması halinde CHP'nin Muharrem İnce yerine Ali Babacan'lı bir formülle hareket edebileceğine de dikkat çekti:

Mevcut tabloda önümüzdeki başkanlık seçimleri için CHP’nin en güçlü adayı İmamoğlu ancak İnce’nin öngörüsü Kasım 2020’de erken seçime gidileceği yönünde.
Bu durumda Ekrem Bey’in koltuğunu AK Parti’den Tevfk Göksu’ya bırakmamak için istifa etmeyeceği hesabı üzerinden gidiyor ve bu iş yine kendisine kalır diye düşünüyor. Çünkü İmamoğlu istifa ettiği an İBB başkanlığı AK Parti’ye geçiyor.

Ancak öyle bir senaryoya göre Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer İmamoğlu yerine Abdullah Gül formülü benzer br yönteme yönelip Ali Babacan önerisi lie gelebilir mi?

CHP tabanına CHP adayı olarak Babacan’ı anlatması çok zor ama Gül formülünü bulan kişinin de Kemal Bey olduğu unutulmamalı. Hele kendisine kurultayda rakip olmuş bir İnce olursa bu ihtimal güçlenecektir.

Yorumlar
Günün Manşetleri