SİYASET

Nevşin'in AK Parti sorusu Babacan'ı renkten renge soktu

Gazeteci Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan ve AK Parti soruları karşısında soğuk terler dökmesi dikkatlerden kaçmadı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gazeteci Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

Programın akışında vatandaşın sosyal medya üzerinden gönderdiği soruları okuyan Nevşin Mengü, Ali Babacan'a şok üstüne şok yaşattı.

 "DEVA'nın oyu ne kadar ki yüzde 1 AK Parti'nin ise yüzde 40'larda" serzenişinde bulunan vatandaşa Babacan, "Pandemi döneminde anketlerin eski kadar rahat yapılması söz konusu değil. Üstelik ifade özgürlüğünün baskı altında olduğu toplumlarda da ankete katılanların yüzdesinin çok düşük olduğunu kabul ediyorum. Ayrıca ankete cevap verenlerin tutuk olduğunu görüyoruz. Bu anketlerin büyük çoğunluğu telefonla yapılıyor ve telefonların takip edilme endişesi var." sözleriyle yanıt verdi.

"ERDOĞAN'I SEVEN BÜYÜK BİR KİTLE VAR!"

Vatandaşın sorusuna Nevşin Mengü ilaveten, "Sokakta da görüyorüz. AK Parti'nin sağlam kemikleşmiş bir seçmeni var. Erdoğan'ı seven büyük bir kitler var" yorumunun ardından yaşadığı panik yüzüye yansıyan Ali Babacan cümlelerini toparlamakta büyük zorluk çekti. 

Art arda gelen eleştiriler sonrasında motivasyonunu kaybeden Babacan soruya yanıt vermek yerine yaptığı tespitleri şu ifadelerle açıkladı: Biz pandemi dönemi ve pandemiden önce çok sağlam araştırmalar yaptık. Bugün hala iktidar partisine destek verenlerin kalitesini ve verdiği desteğin motivasyonunu ölçtük. 10 sene önce iktidara destek vereyim yarınlarımız daha iyi olacak diyordu. Bugün destek verenlere 'Destek vermezsek daha da kötüye gidebilir' diyor. 

Yorumlar 10 Yorum
Günün Manşetleri