SİYASET

Oğuzhan Asiltürk, Erdoğan görüşmesini anlattı! Bomba İstanbul Sözleşmesi detayı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Milli Görüş lideri Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin detaylarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini ziyaretinden sonra ne diyeceği merak edilen Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken ifadeler kullandı.

''ERDOĞAN'IN ZİYARETİ FAYDALI BİR HAREKETTİ''

Bahse konu görüşmeye ilişkin konuşan Asiltürk:

''Sayın Cumhurbaşkanı gösteriş yapmadan samimi bir şekilde evimize ziyarete geldi. Orada beraber resim çektirdik. Bu toplumda olumlu etki yaptı. Çok faydalı bir hareketti. Nitekim neticesini de gördük. Toplumdaki kavga ortamı değişiverdi.''

''ÇOK TAKDİR EDİLECEK BİR ŞEY''

Türkiye'de toplumsal kutuplaşmaya dikkat çeken Asiltürk:

''İlk bu ortamı düzeltme hareketini Sayın Cumhurbaşkanı yaptı. Beni ziyarete geldi. Bir parti ziyareti değildi bu. Milli Görüş liderini ziyarete geliyor. Bu çok takdir edilecek bir şey.''

''FİKRİMİ AÇIKLARSAM BÖLÜNME OLUR''

İttifak için seçime bir hafta kalayı işaret eden Asiltürk, Fikrimi açıklarsam bölünme meydana gelir dedi. 

''İYİ PARTİ DE AK PARTİ İLE HAREKET ETME ARZUSUNDA''

İYİ Parti'nin de AK Parti ile birlikte hareket etme arzusunda olduğunu söyleyen Asiltürk, bu ortamı teşvik etmemiz lazım dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN KALDIRILACĞINI İFADE ETTİ"

Asiltürk programda yaptığı konuşmada, “AK Parti'nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. Lütfen siz bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun. Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde. Ben de biliyorum ifade ettiğini kesinlikle kalkacak. Ama parti içinde cahiller var, kadın hakları falan diyenler. Bir de buna karşı olanlar var. Kaldıracakalarını kesin olarak kendisi de ifade etti." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri