SİYASET

Okullar bir hafta süre ile tatil edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde koronavirüs tehlikesine karşı bakanlar ve Bilim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamasının satır başlıkları:

Koronavirüse karşı Türkiye olarak etkin ve başarılı mücadele verdik. İlgili birimlerimizin tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu tedbirler kararlı bir şekilde uygulandı ve bundan sonra da devam edecek. Sağlık, eğitim, turizm, ekonomi alanlarında başarılı bir şekilde sürdürülmesi için vatandaşlarımızın aktif rol oynamaları, rehavete kapılmadan resmi açıklamaları dinlemek ve tavsiyeleri titiz bir şekilde dinlemek suretiyle bu süreci atlatmak mümkündür.

"SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN TAVSİYELERİ MUTLAKA DİKKATE ALINMALIDIR"

Sayın bakanımız da ifade etti, sorun küresel ama mücadele ulusal. Bu salgının seyrini izlerken atabileceğimiz adımlarla ilgili değerlendirmeleri, Sağlık Bakanlığımızın tavsiyelerini vatandaşlarımızın dikkate alması büyük öneme haizdir.

İLK ORTA VE LİSELER 1 HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde bir dizi kararlar alındı. Öncelikle ilk orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitim yöntemiyle internet ve televizyon kanallarından öğrencilerimiz eğitim görecektir.Bunun nasıl olacağını Milli Eğitim Bakanlığımız ailelerle paylaşacak.

ÜNİVERSİTELER 3 HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLDİ

Üniversitelerimizle ilgili 16 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca tatil edilecektir. Bunun nasıl telafi edileceği konusunda YÖK'le koordineli bir şekilde tanzim edilecek. Üniversitelerde eğitim kaybı olmaması için gerekli tedbirler alınacak.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri