SİYASET

Ömer Çelik: Dünya'yı yeni bir göç dalgası bekliyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun ardından basın açıklamasında bulundu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun ardından basın açıklamasında bulundu

Suriye krizinin çözümü konusunda diplomatik bütün kanalları Türkiye kullanmıştır. Bazı muhalefet unsurların bu kanalları yeni bir öneriymiş gibi getirmesi dikkat çekicidir. Türkiye'nin orada güçlü mücadele vermesi, insani yardım meselesinde yüksek bir kapasite ortaya koyuyoruz. Cenevre, Astana süreçlerinin geldiği nokta Soçi mutabakatıdır. Burada güçlü bir irade ortaya çıkmıştır. Hem çatışmasızlığın korunması hem barışın tesis edilmesi bakımından Türkiye bu angajmana sadık kalmıştır. Esed rejimi sistematik saldırılarını sürdürmüştür. Türkiye mutabakatın 5. maddesi kapsamında garantör ülke olarak üzerine düşeni yapmıştır.

REJİM UNSURLARINA AİT 74 HEDEF İMHA EDİLMİŞTİR

Rus tarafına birden çok askeri unsurlarımızın hareketi konusunda haber verilmiştir. Burada resmi olarak iki defa bu bildirimin yapıldığını biliyoruz. Rejim unsurları 3 Şubat'ta ağır ateşle askerlerimize saldırmıştır. Buna karşı TSK karşılık vermiştir. Rejimin saldırıları duymayınca 54 rejimi kontrol altına alınmıştır. 54 hedef ve 46 unsur imha edilmiştir. Bundan sonrasında Türkiye çatışmasızlık bölgeleri konusundaki ruha sadakatini sürdürmektedir. Hem Rusya tarafının bildirdiği 'bize haber verilmedi' doğru değildir.

BU TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDAKİ MUTABAKATA SALDIRIDIR

Rejimin bu bölgeye yaklaşmaması gerekir. Burası çatışmasızlık bölgesidir. Türkiye garantör ülke vasfıyla Türkiye'yi temsilen orada bulunmaktadır. TSK'nın gözlem sahalarının olduğu yere, manevra sahasının olduğu yerlere rejimin yaklaşması onu TSK'nın gözünde düşman unsuru haline getirir. Burada beklentimiz Rusya'nın, rejimin bu saldırganlığı kontrol altına almasıdır. Burası rejim tarafından yok edilmek üzere ağır saldırı altına alındığında büyük katliamlar çıkacaktır, büyük bir göç dalgası oluşturacaktır. TSK orada terörle mücadele, gerginliği azaltma bölgelerindeki misyonu gerçekleştirmek için, sivil halkla ilgili gereken tedbirleri almak için bulunuyor. Bu Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakata saldırıdır.

TÜRKİYE'NİN UYARILARI DİKKATE ALINMALI

Türkiye'nin uyarıları dikkate alınmazsa bir göç dalgası olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmelerini gerçekleştiriyor. Bundan sonrasında TSK üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeye devam edecektir. 2020 yılının ilk ayı inanılmaz yoğunlukta geçiyor. Bunlardan bir tanesi 1 Şubat 2020 tarihinde Brexit dediğimiz seçim. İngiltere'nin bayrağı AB kurumlarından indirildi. Bir geçiş süreci olacak ama Avrupa tarihi açısından önemli bir tarihin olduğunu söyleyebiliriz. Son zamanlarda ABD'ye karşı çıkarlarımızı korumak şeklinde ifade ettikleri dış tehdit algısı vardı. Reform yapamayan, krizleri fırsata çeviremeyen AB'nin birliğini koruması çok güçtür. Buradaki kilit kelime reformdur. AB reform yapamadığı için dağılma gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalmaktadır.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri