SİYASET

Ömer Çelik: Salgına karşı tek partimiz vatandaş partisidir!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler ve süreçli ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler ve süreçli ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"İKİNİC DÜNYA SAVAŞINDAN SONRAKİ EN BÜYÜK EKONOMİK KRİZ"

İçişleri Bakanlığımızın şimdiye kadar aldığı tedbirler, yayınladığı genelgeler, Vefa Sosyal Destek Grubu faaliyetlerinin nasıl gerçekleştiği, bundan sonra nasıl gerçekleceği, önümüzdeki günlerde karşı karşıya kalabileceğimiz konular değerlendirildi. Dünya açısından yaşanılan son derece karmaşık ve bütün dünyadaki kabulleri sarsarbilecek bir gündemin içerisindeyiz. Normal bildiğimiz hayatta köklü değişiklikler oldu. En basitinden pozitif kavramı değişti. Eskiden pozitif dediğimizde olumlu manaya gelirken şimdi 'test pozitif çıktı' denince aynı anlama gelmiyor.

Ortaya çıkan bu sembolizm sosyal ve ekonomik hayata, virüs atlatıldıktan sonra geleceğin normali nedir tartışmalarına, iç politikaya, dış politikaya, ideolojik  anlayışlara yansıyacak. Dünya 2. Dünya Savaşı'ndan bugüne yaşanan en büyük krizle karşı karşıya. Bu bir küresel kriz. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan düzenin yıprandığını görüyorduk. ABD'de yükselen küreselleşme karşıtı sözler, Çin'den yükselen küreselleşmeyi destekleyen sözler gibi  yaklaşımlar bu düzenin yavaş yavaş dikişlerinin söküldüğünü gösteriyordu.

Bu virüs salgının ortaya çıkmasından evvel ortaya çıkan tartışmalara baktığımızda Trump'ın seçiminden, İran, İngiltere'ye kadar çeşitli tarihlendirmeler yapılıyor ve 2. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan düzenin sona erdiğine dair yorumlar yapılıyordu. Korona günleri bundan böyle tarih olarak verilecektir. Korona günleri 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin belki de sona erdiğinin bir işareti olarak ele alınacak.

"SALGINA KARŞI TEK BİR PARTİ VAR O DA VATANDAŞ"

Şimdiki zaman, partizanlık yapma zamanı değildir. Salgınla mücadele ederken tek bir partimiz var, o da vatandaş partisi.

Vatandaşa gösterilen hizmetin üstüne parti damgası vurmaya gerek yok, kişisel damga vurmaya gerek yok. Devletin, belediyenin bütün imkanları vatandaşındır, milletindir. Devletin, belediyelerin sahibi millettir. Şu salgın günlerinde önemli olan onlara bu yardımın gitmesidir. Bunun yapılacağı mekanizma da şudur; valiliklerin başkanlığındaki vefa sosyal destek grupları üzerinden bu yapılacaktır. Buna aykırı hangi belediye varsa bizim partimiz dahil, başka belediyeler dahil buna aykırı davranan her kim varsa bu engellenmektedir. Buna uygun davranan da her kim varsa bu teşekkürle takdirle karşılanmaktadır. Şimdiki zaman partizanlık yapma zamanı değildir. Salgınla mücadele ederken tek partimiz var o da vatandaş partisi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri