SİYASET

Ömer Çelik'ten darbe açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme gelen darbe söylentilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme gelen darbe söylentilerine ilişkin, "Kışkırtıcılık yapanlar var. Seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı örgüt lideri gibi göstermeye çalışanlar var. Dışarda bir kuruluşun yaptığı rapor içeride belirli kesimler tarafından gündemleştirildi. Aslında Cumhrubaşkanımız bu konularla ilgili olarak bu toplantıda net bir değerlendirme yaptı. Bütün bu gündemlerin darbe tehlikesi hazırlığı varmış gibi gündemlerin Türkiye'yi ana hedeflerinden sapıtmaya dönük bir yaklaşım olduğunu söyledi. Türkiye'nin enerjisini darbe ile meşgul etmek hedeflerinden uzaklaştırmak demektir. TSK'nın içinde demokrasiye bağlı subaylar darbecilere karşı güçlü bir duruş sergilemiştir. Böyle bir gündem yoktur. Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir." ifadelerini kullandı.

TSK kendisine verilen görevleri kahramanca yerine getiriyor diyen Çelik, "Suriye'de büyük operasyonlara imza atıyor. Darbe söylentileri çıkarmak dışarıya bakması gereken devletin gözünü ve aklını içe kapatmaya yönelik bir gayrettir. Devletin bütün kurumları demokrasiye bağlılıklarını gösterdi." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Ömer Çelik, "CHP Genel Başkanı, PYD, Esad için dış güçlerin maşası diyemedi. Ama Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı için bunu söylüyorsa söylerken aynaya bakıyor demektir. Türkiye'nin seçilmiş Cumhrubaşkanını hedef almak sıradan bir demokratik eleştiri olarak değerlendirilemez. Biz CHP Genel Başkanı'ndan Cumhurbaşkanımızın vizyonunu anlamasını beklemiyoruz. Biz bu gündemle kamuoyunu meşgul etmek istemiyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Günün Manşetleri