SİYASET

Optimar son anket sonuçları yayımladı! İmamoğlu'nun oylarında büyük düşüş

Optimar Araştırma'nın yaptığı son ankette, 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Receo Tayyip Erdoğan ve karşısında aday olmaları durumunda Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Selahattin Demirtaş ve Abdullah Gül'ü tercih edip etmeyeceklerinin değerlendirdikleri anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Optimar Araştırma'nın yaptığı son ankette, 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve karşısında aday olmaları durumunda Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Selahattin Demirtaş ve Abdullah Gül'ü tercih edip etmeyecekleri soruldu.

Optimar araştırma şirketi koronavirüs salgını günlerinde birçok konu başlığı altında saha araştırması yaptı. Koronavirüs ve olası seçimler hakkında yöneltilen sorulara katılımcıların verdiği yanıtlar çok konuşulacak.

'Yüzde 44.7 Erdoğan' yanıtını verdi

2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son tura kalmaları halinde ankete katılanların yüzde 44.7'si oyunu Erdoğan'a vereceğini söylerken yüzde 34.7'si oyunu İmamoğlu'na vereceğini belirtti.

Erdoğan-Gül

Aynı soru Erdoğan ve Abdullah Gül için sorulduğunda ise Erdoğan'ın oy oranı yüzde 46.7'ye çıkarken, Gül'ün oy oranı ise yüzde 20.4'te kaldı.