SİYASET

Partisini eleştirdi diye CHP'den ihraç edilen isimden flaş açıklama!

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ''Benim partim FETÖ'ye teslim oldu'' demişti. Bu sözlerin ardından hakkında ihraç kararı alınan Ateş çok sert açıklamalarda bulundu.

Partisi hakkında özeleştiri yaptığı için ihraç edildiğini vurgulayan Ateş, kararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

İşte Ateş'in açıklamalarından satır başları...

CHP İLKELERİYLE BAĞDAŞMAZ

"Ben bir öz eleştiride bulundum. CHP'lilerin öz eleştiri yapmasını istememek CHP'nin ilkeleriyle bağdaşmaz. Ulusal Kurtuluş Savaşı dahi milletvekillerinin eleştiri hakkını kullandığı bir ortamda yapıldı.''

''Avrupa diktatörlüğe kayarken, Mustafa Kemal Atatürk 1931'deki 3. Olağan Kurultayımızda 'Partinin bir eksikliğini, yanlışlığını gördüğümüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Çünkü bir yanlışlığa gösterilen müsamahanın zararı, faydalarından büyük olur.' diyor.''

YOK HÜKMÜNDE SAYIYORUM

''Böyle bir parti geleneğinden geliyoruz. Partiyle ilgili bir öz eleştiri yaptığım için böyle bir kararın alınmasını yok hükmünde sayıyorum. Bununla ilgili gerekli itirazları Yüksek Disiplin Kuruluna yapacağım."

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ NEREDE?

Neredeyse hergün FETÖ'nün siyasi ayağı nerede diyerek iktidarı FETÖ ile yanyanaymış gibi göstermeye çalışan muhalefet partisinin bir yandan düşünce ve fikir özgürlüğü derken diğer yandan parti içerisindeki eleştirileri kesin bir şekilde susturması akıllara 'İfade özgürlüğü nerede?' sorusunu getirdi.

Yorumlar
Günün Manşetleri