SİYASET

Rahmi Turan Saray'a giden CHP'li haberinin kaynağını açıkladı

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan Erdoğan'la görüşen CHP'linin Muharrem İnce olduğunu söyleyen kaynağını sonunda açıkladı.

Her şey Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın haberin kaynağını ve kim olduğunu söylemeden kaleme aldığı ''Erdoğan'la görüşen CHP'li'' yazısıyla başladı.

Rahmi Turan bahsi geçen yazıda CHP'li bir ismin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Erdoğan'la görüştüğünü ve bu görüşmenin konusunun CHP Genel Başkanlığı olduğunu söylemişti.

Türkiye günlerdir Turan'ın bahsettiği ismin kim olduğunu ve haberin kaynağını merak ediyordu.

Gelen tepkilere dayanamayan Turan dün CNN ekranlarında iddia edilen ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamıştı.

Sözcü'nün haberine göre Rahmi Turan Muharrem İnce ismini kendisine veren kaynağını da açıkladı.

O isim gazeteci Talat Atilla...

Rahmi Turan, “Gerek ilk yazımda gerekse dün geceki açıklamalarımda kaynağımı asla açıklamayacağımı söylemiştim. Açıkçası; açıklamayı da düşünmüyordum. Fakat bana ‘Muharrem İnce’ ismini veren kaynağımın, bugün bazı haber sitelerine yaptığı ‘Rahmi Turan’ın haber kaynağı ben değilim’ açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Bana Muharrem İnce ismini veren kaynağım gazeteci Talat Atilla’dır” diyerek günlerdir süregelen muammalara son noktayı koymuş oldu.

Rahmi Turan kaynağını açıklamak zorunda kaldığını şu sözlerle duyurdu: 

 “Kendisi de bu bilgiyi çok güvenilir olduğunu söylediği bir başka kişi tarafından elde etmiş. Dediğim gibi kaynağımı açıklamayacaktım ama onun ‘kaynak ben değilim’ açıklamasını görünce ismini açıklama mecburiyetinde kaldım”

Yorumlar
Günün Manşetleri