SİYASET

Rusya'dan flaş Azerbaycan ve Ermenistan hamlesi!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova'da bir araya getirmeye hazırız" dedi.

Geçtiğimiz pazar sabaha karşı başlayan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma dünyanın gündeminden düşmüyor. Tansiyon hala çok yüksekken Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile görüştü. Görüşmeyi yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya olarak Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova'da toplantıya çağırıyoruz." dedi.

"ULUSLARARASI TEMASLARI MOSKOVA'DA SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Moskova'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmalara siyasi ve diplomatik çözüm bulunması için gereken koşulları sağlamak amacıyla hem ulusal düzeyde hem de AGİT Minsk Grubu'nun diğer eş başkanlarıyla arabuluculuk çabalarını sürdüreceğini kaydeden Lavrov, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi de dahil uluslararası temasları Moskova'da organize etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

DERHAL ATEŞKESİ SAĞLAMA VE TANSİYONU DÜŞÜRME ÇAĞRISI

Dağlık Karabağ'da devam eden geniş kapsamlı askeri faaliyetlerden ciddi endişe duyduğunu söyleyen Lavrov, mevkidaşlarına derhal ateşkesi sağlama ve tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.

Lavrov, provokatif ve savaş yanlısı söylemlerin kabul edilemez olduğunu kaydederek tarafların en kısa sürede müzakere masasına dönmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri