SİYASET

Saadet Partisi tezkereye evet dedi ama Cihangir İslam yan çizdi

Libya tezkeresi bugün Meclis'te oylanacak. Libya'ya asker göndermek için oylanacak tezkere için Saadet Partisi evet oyu verme kararı almıştı. Fakat Saadet Partisi'nin iki vekilinden biri olan Cihangir İslam oylamaya katılmama kararı aldı.

Libya ve Türkiye arasındaki anlaşma sonrası Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi gündemde. Bugün Libya tezkeresi Meclis'te partiler arasında oylanacak. 

Saadet Partisi Libya Tezkeresi için önemli bir karar aldı. SP Libya'ya asker göndermeyi onaylayacak tezkere için evet oyu vereceğini duyurdu. Millet İttifakı ile Meclis'e giren Saadet Partisi'nin iki milletvekili bulunuyor.

CİHANGİR İSLAM YAN ÇİZDİ

Saadet Partisi'nin iki vekilinden biri olan Cihangir İslam, parti kararının "evet" olması nedeniyle tezkere oylamasına katılmayacağını duyurarak parti kararını benimsemediğini göstermiş oldu. 

HANGİ PARTİLER EVE HANGİLERİ HAYIR DİYOR

CHP, HDP, Demokrat Parti, Demokratik Bölgeler Partisi ve Türkiye İşçi Partisi tezkereye “Hayır” oyu kullanacağını açıklamıştı. İYİ Parti ise, kararını bugünkü Meclis Genel Kurulu öncesinde alacak.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri için yaptığı çağrısının ardından bugün olağanüstü toplanıyor.

TEK GÜNDEM MADDESİ TEZKERE

Genel Kurul, saat 14.00'te Meclis Başkanı Şentop başkanlığında açılacak. Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Genel Kurulun tek gündem maddesi olacak. Tezkere metninin okunmasıyla başlayacak görüşmelerde siyasi parti grupları 20'şer dakika söz alacak. Görüşmelerin ardından tezkerenin oylaması yapılacak. 

Libya'ya gidecek unsurlar belirlenecek

Libya tezkeresinin Meclis'ten kabul edilmesinin ardından, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, Libya'ya gidecek unsurları belirleyecek.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri