SİYASET

Şehir Üniversitesi'nde neler oluyor?

Şehir Üniversitesi'nin kredi borçlarını ödeyememesi ve devletten alarak teminat gösterdikleri arazinin boşa çıkması sebebiyle Halkbank'la davalık olmasının arka planını Zafer Şahin yazdı.

Her şey Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde kıymetli bir devlet arazisinin, yine Ahmet Davutoğlu'nun kurucularından biri olduğu Şehir Üniversitesi'ne bedelsiz devredilmesiyle başladı.

İktidar karşıtı tutumuyla bilinen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı Mimarlar Odası'nın eski TEKEL arazisi olan bölgenin bedelsiz devriyle alakalı olarak Danıştay'a açtığı davalar sonrasında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Şehir Üniversitesi'nin bu araziyi teminat göstererek Halkbank'tan kredi kullanmasının ardına taksitlerini ödeyememesi ve mevzubahis olan dava sebebiyle teminatlarını durdurdu ve tüm bankalardaki  teminatlarını durdurdu sonra da tüm banka varlıklarına tedbir koydu.

Olayların sanki hükümet kaynaklı olarak gösterilmesine yönelik yapılan algı çalışmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yaşananları Ahmet Davutoğlu'na karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldığı algısını yazdığı yazılarla Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık ve Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede'nin ardından Takvim yazarı Zafer Şahin bozdu.

Şahin yazısında bunun bir Erdoğan karşıtı ittifak olduğunu vurgulayarak ''Eğer mevcut iktidara düşmansanız, siyasi yelpazenin solunda ya da sağında olmanızın bir önemi yok bu topraklarda..." dedi.

Üniversite yönetiminin ve CHP'nin terörist söylemleriyle gündeme gelen il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüşmesine de değinen Şahin, olayların arkasındaki ilginç ittifakı bu sözlerle ortaya koydu:

''Üniversite rektörü kendisine destek ziyaretine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekillerini karşısında görünce pek bir duygulanır. Önce yaşadıkları büyük mağduriyeti anlatır, sonra bu süreçte hep yanlarında olduğunu vurguladığı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini iletmelerini rica eder!.''

Şahin'in yazısından ilgili bölüm...

ÜNİVERSİTE KENDİSİNİ ŞİKAYET EDEN SOLCULARI DEĞİL İKTİDARI SUÇLUYOR

''Ortada kamu arazisini kendisine yakın vakfa adete peşkeş çeken bir siyasi ve o araziyi ipotek ettirerek kamu bankasından 370 milyon lira kredi çeken ve borcunu ödemeyen bir üniversite yönetimi var. Solcu meslek odası, üniversite yönetimini yargıya şikayet ediyor. Ve yargı şikayeti haklı bularak hukukun gereğini yapıyor. Buna rağmen solcu parti yöneticileri o üniversite yönetimine destek çıkıyor! Üniversite yönetimi de kendilerini şikayet eden solcuları değil iktidar partisini suçluyor!''

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri