SİYASET

Serok Ahmet'ten Bülent Arınç'a tam destek!

Bülent Arınç'ın, HDP'li Selahattin Demirtaş ve Gezi finansörü Osman Kavala hakkında tepki çeken sözlerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan tam destek geldi.

Bülent Arınç'ın Kobani olaylarında insanları sokağa çağırarak onlarca kişinin ölümüne sebep olan Selahattin Demirtaş ve Gezi finansörü Osman Kavala'nın tutukluğuna ilişkin, 'Selahattin Demirtaş tutuksuz yargılanmalı. Osman Kavala neden tutuklu hala anlamış değilim.' sözleri sert tepkilere sebep olurken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Arınç'ın sözlerine destek verdi. 

HDP'li Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya dikkat çeken Davutoğlu, "Tutuklu yargılanmalar özgürlük hakkı ihlalidir." dedi.

KAYYUM ATAMALARINI DA ELEŞTİRDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bitlis’te yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Demokrasiyi savunmanın herkesin görevi olduğunu öne süren Davutoğlu, Bülent Arınç'ın tepkilere sebep olan sözlerini destekleyerek, "Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın esastan tutuklanmalarına da karşıyım. Tutuklu yargılanmaları özgürlük hakkı ihlalidir." ifadelerini kullandı.

Terörle ilişkili HDP'li belediyelere kayyum atanmasını da eleştiren Davutoğlu, "Halk iradesine kayyımlar eliyle ipotek konulmasına kesinlikle karşı çıkacağız." dedi.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri