SİYASET

Siyanürlü intiharların önüne geçmek için hükümetten yeni hamle

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son dönemlerde siyanür kullanılarak artan intihar vakalarının önüne geçmek için hükümetin yürürlüğe koyacağı yeni sistemi anlattı.

Siyanür kullanılarak artan intihar olayları hakkında açıklamalarda bulunan İbraihm Kalın, "Siyanür kullanılarak meydana gelen ölüm hadiseleriyle ilgili olarak bu bir toplu intihar değil cinayettir. Öldürme ve öldürülme şekli ne olursa olsun. Bunu yapan kişi son tahlilde bir cinayet işlemiştir.  Bu tür hadiselerin yaşanmaması için de Aile Bakanlığımızdan İçişleri Bakanlığına kadar bütün birimlerimizi harekete geçirmiş durumdayız. Siyanür iyi amaçlarla da kullanılabilen bir kimyasal. Bir düzenleme yapılacak bununla ilgili. Erişimin, satışın kontrol altına alınması ve ayrıca bir takip sisteminin kurulmasına dönük çalışma yapılacak." dedi.

Herkes bunu sıradan normal bir şekilde konuşmaya başladığında cinayetin sıradanlaşması gibi bir tablo ortaya çıktığını vurgulayan Kalın sözlerine şöyle devam etti: Buna müsaade edilmemesi lazım. Ortada kayıp, cinayet, intihar ve acı var. Bunu sıradanlaştıracak, kamuoyu nezdinde duyarsız hale getirecek yorumlardan mutlaka kaçınmak gerekiyor.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri