SİYASET

Siyasi Etik Yasası yeni yasama yılına kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçen hafta içinde yaptığı görüşmede de gündeme geldi. Vekillerin uyması gereken kuralları içeren Siyasi Etik Yasası, yeni yasama yılında Meclis gündemine taşınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçen hafta içinde yaptığı görüşmede, Bahçeli’nin daha önce açıkladığı altı maddelik ‘Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu değişikliği, milletvekilli dokunulmazlıkları, Siyasi Etik Yasası çıkarılması, iç tüzük değişikliği ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile ilgili düzenleme yapılması’ önerisi de gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre Erdoğan’ın üç milletvekilinin milletvekilliklerinin düşürülmesi ile birlikte bu konuda bir adım atıldığını, barolar ve meslek kuruluşları ile ilgili çalışmanın devam ettiğini ve bunun kısa süre içinde Meclis gündemine getirileceğini söylediği öğrenildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde,  Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu ile ilgili olarak AK Parti bünyesinde kurulan komisyonun çalışmasını sürdürdüğünü belirten Erdoğan’ın, MHP’den gelecek tekliflerle de atılacak adımların olgunlaştırılacağını dile getirdiği ifade edildi.

Bahçeli’nin dikkat çektiği en önemli başlıklardan biri olan Siyasi Etik Yasası’nın çıkarılması konusunda ise Erdoğan, AK Parti’nin geçmişte bu konuda bir taslak hazırladığını hatırlatarak, ekim ayından itibaren bu hazırlıkların ele alınabileceğini söyledi. Söz konusu taslak 2016’da AK Parti tarafından gündemine getirilmiş, ancak sonrasında rafa kaldırılmıştı.

Kanun taslağı ile vekillerin uyması gereken etik kurallar belirleniyor ve bu konuda bütün siyasi partilerin temsilcilerinin yer alacağı bir etik komisyonu kurulması öngörülüyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri