SİYASET

Soylu DEAŞ'lı teröristleri göndermeye başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ mensuplarının ülkelerine iadesiyle ilgili çalışmaların ne zaman başlayacacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ mensuplarının iadesiyle ilgili, "Şimdi biz 'bunları size iade edeceğiz' diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. İade edeceğiz, ayağa kalkıyorlar, 'Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın'. Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da silseniz de saklasanız da vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz" dedi.

Türkiye’nin yakaladığı DEAŞ mensuplarının iadesine değinen Bakan Soylu, "Avrupa'ya diyoruz ki 'Bunları size göndereceğiz, 3 tane, 5 tane, 10 tane göndereceğiz'. Bunlar bizim insanımız değil ki sizin kendi insanlarınız. Oradan paketlemiş göndermişsiniz. Şimdi biz 'bunları size iade edeceğiz' diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. İade edeceğiz, ayağa kalkıyorlar. 'Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın'. Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da, silseniz de saklasanız da, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da, sizin ülkenize göndereceğiz" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri