SİYASET

Soylu'nun istifasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aldığı istifa kararı hakkında ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonu alınan 30 büyükşehirle ilgili sokağa çıkma yasağı bu tedbirlerle ilgilidir. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağız. Sahilleri, piknik alanlarını dolduracak vatandaşlarımızı virüs tehlikesinden korumak amacımızdır." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN SOYLU AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Soylu'nun istifa kararına değinen Erdoğan, "Yaşanan olumsuzluklar bu gerçeği ortadan kaldırmıyor. İçişleri Bakanımızın bu konudaki sorumluluğu üstlenerek gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılıyorum. Ancak istifasını kabul etmeyerek kendisinin görevini sürdürmesini istedik." açıklamasında bulundu.

Koronavirüsle verilen mücadelede Cumhur İttifakı olarak destek veren Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Erdoğan açıklamasının devamında şunları söyledi: Terörle mücadele, afetler ve son olarak koronavirüsle mücadelede başarılarına yakınen şahit olduğumuz sayın bakanımız görevine devam ediyor. Cumhur İttifakı olarak verdiği destekten ötürü sayın Bahçeli'yi şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri