SİYASET

Süleyman Soylu Avrupa'ya ayar verdi! 'Milyonda birini biz yapsaydık...'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sınır kapılarına dayanan mültecileri ateş ederek öldüren ve yaralayan Yunanistan yönetimi üzerinden Avrupa'ya sert sözlerle yüklendi.

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapılarını mültecilerin geçişi için serbest bırakmasının ardından Yunanistan sınırında, Yunan güvenlik görevlilerinin sebebep olduğu insanlık dramı yaşanmaya başladı.

Yunanistan güvenlik güçleri sınıra dayanan ve Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere ateş açtı. Yapılan saldırılarda bir kişi öldü ve birçok mülteci ağır yaralandı.

MİLYONDA BİRİNİ BİZ YAPSAK AYAĞA KALKARLARDI

Yaşanan insanlık dışı duruma ilişkin bir açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, Türkiye'nin mültecilere karşı takındığı tavrı hatırlatarak: ''Bunların milyonda 1'ini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA YUNANİSTAN'I ŞIMARTIYOR

Soylu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ''Bugün 11’de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor.'' dedi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri