SİYASET

Süleyman Soylu Yunanistan'ı tehdit etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah yaptığı değerlendirmede Meriç nehrindeki su seviyesinin yaz aylarında düşmesiyle birlikte göçmenlerin çok daha kolay bir şekilde karşı tarafa geçebileceğini söyledi.

İdlib'de yaşanan gelişmelerin ardında Türkiye hiç zaman kaybeden olası göç dalgalarına karşı önlem alarak Avrupa'ya açılan Yunanistan sınır kapılarını mülteciler için serbest hale getirmişti.

Türkiye'nin bu kararından oldukça endişelenen Yunan hükümeti, kapılarına dayana savunmasız mültecilere ateş ederek onları uzaklaştırmaya çalıştı.

Yunanistan'ın mültecilere yaptığı saldırılarda şu ana kadar 2 kişi öldü ve birçok kişi yaralandı. 

ÖZEL HAREKAT GERİ TEPMELERİ ENGELLEDİ

Yunanistan tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye'nin bu kararından bir an önce vazgeçerek sınır kapılarını tekrar kapatması gerektiği dile getirildi.

Türkiye'nin geri adım atmaması üzerinde Yunanistan mültecileri geri göndermek için ittirme politikası uygulamaya başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile ittirme faaliyetlerinin önüne geçilmek için tam bin özel harekat polisi sınıra takviye edildi.

Soylu, bu takviyenin sonuç verdiğini dile getirerek "Dün ittirmeye çalıştılar. Polislerimize teşekkür ediyorum. Başarılı bir tıkama yöntemi ile ittirmelerini engellediler." dedi.

ŞU ANA KADAR OLANLAR BİR ŞEY DEĞİL! SİZ OLACAKLARA BAKIN

Süleyman Soylu, şu ana kadar sınırın öteki tarafına geçenlerle ilgili bilgi verirken şu ifadeleri kullandı: ''Sınırı geçenlerin sayısı 143 bini aştı. Bu daha başlangıç. Havalar sıcak, 200 kilometrenin üzerinde bir Meriç sınırımız var. Balkanlarda havalar kurak gitti. Meriç'ten rahat rahat geçebilirsiniz gibi bir durum oldu. Şu ana kadar olanlar bir şey değil. Siz bundan sonra olacaklara bakın.''

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri