SİYASET

Tarihte suikastla ortadan kaldırılmaya çalışılan liderler

Dünya siyasetinde birçok lider suikast yoluyla ortadan kaldırılmaya çalışıldı. İşte çerisinde ABD Başkanı J.F Kennedy, Turgut Özal, Adolf Hitler ve Bülent Ecevit gibi isimlerin olduğu suikasta uğramış liderler listesi

MAHATMA GANDHİ

 Tüm Hindistan'ı kendisine ruhani olarak bağlayan asla şiddetli eylem yapmayan Gandhi öncüsü olduğu Hindistan Bağımsızlık Hareketini başarıyla sonlandırmıştır. Çabalarının sonucunda Hindistan 1947 yılında bağımsızlığını kazanmıştır. Fakat bu başarının öncüsü Gandhi, 1948 yılında Nathuram Vinayak Godse tarafından suikaste kurban giderek yaşamını yitirmiştir.

J.F KENNEDY

ABD Başkanı Kennedy, 22 Kasım 1963 cuma günü, saat ile 12.30 sularında eşiyle üstü açık bir arabada Dallas'taki bir konvoyun arasında ilerlerken ateş açıldı. Kennedy, ensesine ve başına isabet eden iki kurşunla  Parkland Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. 

ABRAHAM LİNCOLN

Lincoln, Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak olan seçimlere 1860 yılında adaylığını koymuş ve seçimleri kazanarak 4 Mart 1861'de ABD'nin 16. Başkanı olmuştur. Lincoln seçimlerden sonra ABD başkanı olarak "Cooper Union" adlı tarihi konuşmasını yapmış, bu konuşmada köleliği savunan eyaletlere göndermede bulunmuş ve kuzeyin en güçlü kişisi olmuştur. Lincoln Amerika'da köleliği kaldırmasının bedelini hayatıyla ödemiştir. 14 Nisan 1865'te Washington, D.C.’deki Ford Tiyatrosu‘nda sunulan "Our American Cousin" (Amerikalı Yeğenimiz) temsilinde suikastta uğrayarak yaşamını yitirmiştir.

VİKTOR YUŞÇENKO

Ukrayna’nın tarihte kalan Turuncu Devrimi’nin kahramanı olan muhalif aday Viktor Yuşçenko, 2004 yılında dioksin maddesiyle zehirlendi. Olayın üzerinde hala bir sır perdesi var ancak Yuşçenko, Ukrayna güvenlik yetkilileriyle yediği akşam yemeğinden birkaç hafta sonra, zehirlendiği teşhis edildi. Zehir yüzünden yüzü fazlasıyla çirkinleşen, Yuşçenko 2005 Ocak ayında devlet başkanlığı koltuğuna oturdu.