SİYASET

Temel Karamollaoğlu HDP'ye kızar gibi yaptı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kendisine yöneltilen ''HDP ile ilgili görüşleriniz nelerdir?'' sorusunu, yarım ağız bir şekilde yanıtlayarak ''PKK ile arasındaki mesafeyi tam olarak koymadığı görüşü hakim'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yerel seçimler öncesi gizli ittifak kurdukları İyi Parti ile şu sıralar büyük gerilim yaşayan HDP'nin terör örgütü PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan HDP'yi üzecek açıklamalar geldi. Karamolloğlu'nun HDP'ye bir de çağrısı oldu.

Karamollaoğlu, Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına konuk oldu.

Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Saadet lideri, son yerel seçimlerde ittifak yaptığı HDP ile ilgilili değerlendirmelerde bulundu.

'HDP HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ NELERDİR?'

Karamollaoğlu'na, HDP’nin dışarıda tutulması halinde muhalefetin seçim kazanmasının mümkün olamayacağına dair görüşleri hatırlatan Cilara, “Sizin HDP’ye ilişkin görüşleriniz nelerdir?” diye sordu.

'TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYMASI GEREKİYOR'

HDP ile PKK arasında mesafe olması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, şunları söyledi;

"HDP ile olan sıkıntı şurada; PKK ile arasına biraz daha mesafe koyması gerekiyor. Bunu tam olarak koyamadığı kanaati hakim." 

'DEMİRTAŞ'IN TERÖRLE NE ALAKASI VAR' DEMİŞTİ

Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı bir açıklamasında HDP'nin terörle ilişkisi sebebiyle tutuklu bulunan eski genel başkanı Demirtaş hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

''Niye bugüne kadar ceza vermediniz. Ceza verilenlerin suç dosyasına bakıyoruz terörle bir alakası yok. Sözle insanlar terörist olmaz"

SAMİMİYETTEN UZAK VE TUTARSIZ

Karamollaoğlu'nun, HDP'nin terörle arasına mesafe koyma çağrısı ile Demirtaş hakkında söyledikleri birbiriyle tutarsızlık teşkil ederken, Saadet Partisi liderinin açıklamaları 'samimiyetten uzak' olarak yorumlandı.

Yorumlar 9 Yorum
Günün Manşetleri