SİYASET

Temel Karamollaoğlu'ndan Demirtaş'a özgürlük çağrısı

Millet İttifakı'nın küçük ortağı Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP ile gizli ittifakı ayyuka çıkarır nitelikte bir açıklama yaptı. Karamollaoğlu AİHM'in siyasi saikle verdiği Selahattin Demirtaş'a özgürlük kararının Türkiye'de uygulanması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Lideri'nin ana gündeminde ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki kararı vardı.

Karamollaoğlu, AİHM'in Demirtaş'la ilgili kararı hakkında "Avrupa Birliği'nin hukuk konusundaki normlarına uymayı benimsediğimizi ilan ediyorsak ona göre tavır koyacağız." diyerek Türkiye'nin AİHM'in kararını dinlemesi gerektiğini vurguladı.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Avrupa Birliği'nin hukuk konusundaki normlarına uymayı benimsediğimizi ilan ediyorsak ona göre tavır koyacağız. İkisi bir arada yürümüyor. Hem 'Avrupa'yla birlikte yürüyeceğiz' diyeceğiz öbür taraftan da AB'nin belli kurumlarının aldığı kararlara da itibar etmeyeceğiz.

Somut deliller olduğu zaman biz suçluların gerekli cezayı görmelerini elbette destekleriz. Ama zanla verilen kararlar aslında toplumda başka yaraların açılmasına vesile olabilir.

"SUÇLARI VARSA İSPAT EDİN"

Hem hukuk var diyeceğim hem de tam olarak ispat edilmemiş konularda bazı insanları ibreti alem için cezalandıracağım. Bu doğru olmaz. Bundan dolayı iktidardan talebimiz, suçları varsa bunları mutlaka ispat edin, mahkemeler tarafından o ispat üzerine gerekli cezalar verilsin.

"BAŞKA ÜLKELERİN GÖZÜNDEN DÜŞERİZ"

Ama zanla, sadece sözle biz insanları cezalandırmaya kalkarsak bu neticede bizi zorba duruma sokar. Başka ülkeler nezdinde itibar görmez bir hale düşeriz.

Yorumlar 12 Yorum
Günün Manşetleri