SİYASET

Temurci, Davutoğlu'nun neden Gezi davasından çekildiğini açıkladı

Habertürk ekranlarına konuk olan Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Davutoğlu'nun Gezi Parkı davasından neden çekildiğini açıkladı.

Habertürk ekranlarına konuk olan Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Davutoğlu'nun Gezi Parkı davasından neden çekildiğini açıkladı.

Temurci, "Gezi olaylarını iki aşamada değerlendirmemiz gerekir. Çevre diyerek, topçu kışlasının yapılmaması hususunda gençleri örgütlediği daha sonra FETÖ'cü olduğu tespit edilen bir süreç var. Uzlaşıya gidilirken belli aşamadan sonra Gezi meselesi Türkiye'de adeta seçilmiş hükümeti alaşağı etmek için aşırı sol örgütlerin de işin içine girerek bir kalkışmaya dönüştürülmeye çalışılmıştır. Önce masumane duygularla başlayan, daha sonra bu sürecin doğru yönetilmemesiyle birlikte terörize edilmiştir." dedi.

Davutoğlu'nun davada müşteki olduğunu söyleyen Temurci açıklamasının devamında şunları söyledi:

Sayın Davutoğlu'nun davadan çekilmiş olması sayın savcının hazırladığı bir iddianame var. Sayın Davutoğlu müşteki olarak değil mağdur olarak iddianameye yazılmış. Sayın Davutoğlu'nun talebi üzerine yazılmış değil. Genel başkanımızın bugün yapmış olduğu açıklama sadece Kavala ve yaşanan süreçle ilgili değil. Pelikan uygulamaları dahil şahsına dahil bütün davalardan feragat ediyor. Türk demokrasisi için Gezi kararı sevindirici bir karardır.

Yorumlar 18 Yorum
Günün Manşetleri