SİYASET

Terör örgütü 120 saat içinde çekilmezse ne olacak?

Terör örgütü PYD'nin ABD'nin taahhüt ettiği 120 saatlik süre içerisinde bölgeyi terk etmemesi durumunda ne olacağına dair açıklama geldi.

Türkiye ve ABD, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi konusunda anlaşma sağladı. Peki bundan sonraki süreç ne olacak?

ÖRGÜT ÇEKİLMEZSE NE OLACAK?

Anlaşmaya göre terör örgütü 120 saat içerisinde Türkiye'nin belirlediği 32 kilometrelik güvenli bölgeyi silahlarını bırakarak terkedecek. Peki terör örgütü ABD'nin taahhüt ettiği anlaşmaya uymazsa ne olacak?

Bu sorunun yanıtı geçtiğimiz saatlerde ABD kaynaklarından geldi...

TÜRKİYE ÖRGÜTÜN ÇEKİLMESİNİ BEKLİYOR

Türkiye, kendi topraklarının güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin kuzeyine huzur ve güven getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Operasyonu'na ABD ile varılan mutabakat sonrasında 120 saatlik ara verildi.

Türkiye'nin beklentisi 120 saat içerisinde terör örgütünün bu bölgeden bir daha geri dönmemek üzere çekilmesi ve muharip kuvvetlerinden arındırılması.

ATEŞKES YOK!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada anlaşmanın bir 'ateşkes' olmadığını söyleyerek Türk ordusunun bölgede kalmaya devam edeceğini ifade etmişti.

ERDOĞAN DEVAM EDERİZ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin teklif ettiği anlaşmaya sadık kalmaması durumunda 120. saat sona erer ermez Barış Pınarı harekatının çok daha karalı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

TERÖRİSTLER ÇEKİLMEZSE ABD DESTEĞİNİ ÇEKECEK!

Milliyet'in diplomatik kaynaklardan öğrendiği bilgiye göre ABD, YPG'lilere Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi için yeni vaatlerde bulundu. Çekilmemesi durumunda ise "tehditkâr" bir üslupla YPG'den desteğini tamamen çekeceğini belirttiği ifade edildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri