SİYASET

Trump ile görüşen Erdoğan şok oldu

ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeden 4 saat sonra şok olduğunu belirten bir haber aldı...

Ortadoğu'da yaşanan son gelişmeleri CNN Türk'te değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymani cinayeti ile ilgili şok olduğunu belirtti.

Erdoğan, olaylarla ilgili sorulan bir soruya şu şekilde cevap verdi. "Süleymani kendini ispat etmiş bir isimdi. Şu anda bir ülkenin bir devletin en üst kademesindeki bir komutanını tabii ki öldürmek herhalde karşılıksız bırakılmaz diye düşünüyorum. Bu bölgedeki gerginliği maalesef arttıran bir adım olmuştur. Bizler hep Suriye'de anlattık, konuştuk.

"HABERİ ALINCA ŞOK OLDUK"
Biz o akşam Trump ile bir görüşme yaptık, 4-5 saat sonra bu olay patlak verdi. Demek ki mesele planlanmıştı. Haberi alınca şok olduk. Trump'a itidal çağrısında bulunmuştum. Türkiye sadece bölgenin istikrar adası değil bölgedeki istikrarın da teminatıdır. Bu bilinçle davranıyoruz, özellikle sürekli diplomasiye dikkat çekiyoruz. Diplomasiyi öne çıkarmamız lazım. Uluslararası ilişkilerde, ticarette biz bunu nereye yerleştireceğiz. Görüşmelerimizde söylenen şeyde; Biz Türkiye'yi seviyoruz. Her şey yoluna girecek."

Yorumlar
Günün Manşetleri