SİYASET

Trump'ın mektubu Meclis'te kavga çıkardı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP grupları arasında ABD Başkanı Donald Trump'ın mektubuna ilişkin tartışma çıktı.

Genel Kurulda, Gümrük Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan maddelerin görüşmeleri sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu anımsatarak, "Bu sözler kavgada söylenmez. Bu sözler mahallede söylense kavga çıkar." ifadelerini kullandı.

"Mektubun ülke tarihine kara bir leke olarak geçtiğini" savunan Ağbaba, "Tarih bu mektubu alanları, 9 gün saklayanları ve cevap vermeyenleri de büyük bir utançla anacaktır. Bu mektuba en sert cevabı başta Genel Başkanımız olmak üzere partimiz veriyor, vermeye de devam ediyor." dedi.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN TEPKİ

"Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı, milli meselelerde teröristlerin ağzıyla konuşma züllünü size yaşatmamalıydı" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Mektubu ve eklerini Sayın Cumhurbaşkanımız yırtıp çöp sepetine atmış. 'Suriye'ye girmeyeceksiniz.' denmiş, girilmiş. Dokuz gün harekat yapmışız ve sonra tıpış tıpış Beştepe'ye gelmişler, masamıza oturup bizim tezlerimizin altına imza atmışlar. Bu başarı hepimizin başarısı arkadaşlar. Yazık ve ayıp, ayıp" değerlendirmesinde bulundu.

Akbaşoğlu mektuba en güzel cevabın harekat olduğunu ve sahada yanıt verildiğini söyledi. Türkiye'nin hem Rusya ve hem ABD'ye tezlerini kabul ettirdiğine işaret eden Akbaşoğlu,büyük bir zafere imza atıldığını belirtti.

Yorumlar
Günün Manşetleri