SİYASET

Tunç Soyer yaptığı yüzde 65'lik zammı böyle savundu

60 yaş kartlarına yüzde 65 zam yapılmasına ilişkin soruları yanıtlayan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in canlı yayında verdiği yanıt izleyenleri şaşkına çevirdi.

İsmail Saymaz: Emekliler şuan izmir'de eylemde. 60 yaş kartlarına yüzde 65 zam yapmışsınız. Bu zam 2,80'den 3.50 çıkmıştı. Neden böyle bir zam yaptınız?

İsmail Saymaz'ın sorusuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şu yanıtı verdi: Zam yapmadan hayatı sürdürmek mümkün olsaydı... Bunu önce hükümete sormak lazım. Yakıttan elektriğe her şeye çok ciddi zam geldi. Bizim kamu hizmeti üretmek gibi bir mecburiyetimiz var. Bir yandan o zamlara tabi olacaksınız her şeyinizle o zamanlara katlanarak ödemek zorunda kalacaksınız bir yandan da kendi ürettiğiniz hizmete zam yapmacaksınız. Böyle bir lüks yok.

SU BULAMAYAN İZMİR'DE YILBAŞI

İzmir'de, Tahtalı Barajı'ndan, Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne su taşıyan 2,2 metre çapındaki ana borunun patlamasının ardından Buca, Karabağlar, Gaziemir ile Konak ve Bornova ilçelerinin bazı kesimlerine 60 saate yakın süredir su verilememişti. Çileden çıkan vatandaş 40 sene öncesi gibi kovalarla su tankerlerinin arkasında uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken İzmir Belediyesi'nin yılbaşı etkinlikleri için sokakları ışıl ışıl etmesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri