SİYASET

Türkiye İdlib konusunda net tavrını ortaya koydu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'de yaşanan gerilimin ardından Türkiye'nin kararlılığı hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Suriye'de ve İdlib'de yaşanan gelişmeler gündemimizin üst yerlerini işgal etmeye devam ediyor. İdlib'le ilgili gelişmeleri geçen hafta burada bulunan Rus heyeti ile görüştük. Bizim temel çizgimiz Soçi Mutabakatı'na geri dönülmesi. Çatışmasızlık sınırlarını esas kabul edilmesi. Bazen Rus tarafından gelen bazı açıklamaların sahadaki gerçekleri doğru yansıtmadığını da görüyoruz. Haritaların yeniden çizilmesi şeklinde mülahazaları görüyoruz. Değişen şartlar sahanın şartları değil empoze edilen şartlardır. İdlib sınırları bellidir. Bizim askeri gözlem noktalarımızın bulunduğu yer net ve sarih bir şekilde ortaya konmuştur." ifadelerini kullandı.

"EN SERT ŞEKİLDE KARŞILIK VERİRİZ"

İdlib'de Türk askerine yapılacak saldırıla en sert şekilde karşılık verileceğini hatırlatan İbrahim Kalın, "Şu ana kadarki müzakerelerden bizi tatmin edici sonuç çıkmamıştır. Bize sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik. Görüşmeler devam edecek, bunlar ancak müzakere yoluyla çözülecek şeyler .Bizim için belirleyici olan çerçeve Soçi mutabakatıdır. Askeri gözlem evlerimizin belirlediği sınırlar esastır. Bizim askerlerimiz, sivillerle ilgili hassas bir süreçten geçtiğimizi ifade etmek istiyorum. Bizim askerlerimize yönelik bir saldırı gerçekleşirse, kim yaptı, şu mu yaptı demeden en sert bir şekilde cevap verilecektir. Umarım böyle bir durumda kalmayız." dedi.

"REJİMİN DURDURULMASI GEREKİYOR"

İnsan haklarından, insan onurundan bahseden Avrupalılar, denizlerde donarak, boğalarak ölenler Suriyeli, doğulu, Ortadoğulu olduğunda bu değerleri nedense unutuyorlar siteminden bulunan Kalın, "Şimdi yeni bir kriz kapımızda. Biz ille NATO gelsin savaş açsın, Rusya ile kötü olalım demiyoruz. El birliği ile rejimin ihallerinin mutlaka durdurulması gerekiyor." vurgusunu yaptı.

Yorumlar
Günün Manşetleri