SİYASET

'Üniversitelerde başörtüsü yasağını ben kaldırdım' diyen Kılıçdaroğlu için bakın arşiv ne diyor?

Katıldığı her platformda 'Üniversitelerdeki başörtüsü yasağını ben kaldırdım' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için bakın arşivler ne diyor?

Başörtüsünü siyasi bir simge olarak gören Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, “Türbanla ilgili Anayasa değişikliği görüşüldü. Bütün görüşme türban üzerine kuruluydu. Hatırlarsanız Anaya değişikliği parlamentoda MHP, DTP ve AK Parti’nin oyları ile kabul edildi. 411 oy ile kabul edildi. Bu daha Anayasa mahkemesine gitmeden yani sayın Cumhurbaşkanının imzası atılır atılmaz YÖK başkanı bir genelge yayımladı. ‘Türbanla öğrenciler okula girecektir’ diye. Çünkü Anayasa değişikliği yapıldı.” İfadelerini kullandı.

Üniversitelerde başörtüsü özgürlüğünün iptali için AYM başvurduklarını itiraf eden Kılıçdaroğlu, “Bu yasa çıktıktan sonra doğal olarak biz bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürdük. Anayasa Mahkemesi’nin kararı çıktıktan sonra önce yürürlüğü durdurma oy birliği. 9-2 yok sayılması hükmü çıktı.” dedi.

"ÜNİVERSİTELERDE BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI BEN KALDIRDIM"

Katıldığı bir canlı yayında Kılıçdaroğlu, “CHP’nin geçmişine baktığımızda izlediği politika doğru değil. Başkan olduğum zaman da YÖK Başkanı Yusuf Ziya Öcan’a üniversitelerde yasağın kaldırılması gerektiğini söyledim ve kaldırdılar” açıklamasında bulunmuştu. Sunucunun “Başörtüsü yasağını ben kaldırdım mı diyorsunuz” diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Evet” cevabını vermişti.

Yorumlar 11 Yorum
Günün Manşetleri