SİYASET

Ve MHP'nin istediği Genel Af geliyor

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, canlı yayında ceza indirim infaz yasasının Aralık ayından önce çıkabileceğini duyurdu.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, canlı yayında ceza indirim infaz yasasının Aralık ayından önce çıkabileceğini duyurdu.

İnfaz düzenlemesi ve yargı paketiyle ilgili soruya cevap veren Akçay, "2. yargı paketinde infaza ilişkin, şartlı ceza indirimine ilişkin kanun teklifi birlikte değerlendirilerek Meclis'e sunulacak" dedi.

ARALIKTAN ÖNCE..

Erkan Akçay konuşla ilgili şunları söyledi:

"AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın da açıklamaları var. Aralık ayından önce çıkacağını ümit ediyoruz. İç tüzük değişikliklerinin yapılmasını gerektiğini biz söyledik. Bütçe Genelkurulu zaten Aralık' 15'e kadar gelmiş olur, pek çok kanun da çıkabilir. Amam bizim ilk önceliğimiz, Genelkurul'da 2. yargı paketinin sunulmasını bekliyoruz" dedi.

AF YASASINDA NELER VAR?

MHP, af teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na daha önce sunmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 12 Mayıs’ta organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz gibi isimler için af istemişti.

Söz konusu tasarı yasalaştığı takdirde, 19 Mayıs 2018'den önce işlenen suçlarda geçerli olmak üzere 162 bin 989 kişi aftan faydalanacak.

KHK'LILARA DA AF GELECEK Mİ?

Bomba haberin duyulmasından önce Meclis bahçesinden yapılan Habertürk canlı  yayına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, KHK'lılara af konusunda net bir açıklama yaptı.

Gazeteci Bülent Aydemir'in "KHK'lılara af gelecek mi?" sorusuna yanıt veren Naci Bostancı, "Öyle bir şey olmaz. Bu işin propagandası ile hukuk temelindeki uygulaması, şüphesiz birbirinden farklı olacaktır. KHK'lılar diye bir grup yok. Çok farklı nitelikler taşıyan insanlar var. Kimisine ilişkin delil bulunamamış beraat etmiş ama devlet aklında bir şüphe kalmış, onunla çalışmak istemiyor mesela. Kimisi için, hakikaten herhangi bir bir şey yok, tanıklar üzerinden suçlamalar olmuş... Bunları birbirinden ayırmak için mekanizmalar kurduk. Bunlar kolay işler değil. Terörle mücadele ediyorsun, ucu ucağı belli olmayan bir örgütle mücadele ediyorsun..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri