SİYASET

Vefatının 11. yıl dönümünde hiç görmediğiniz fotoğrafları ve unutulmaz sözleriyle Muhsin Yazıcıoğlu

Sadece oy veren partililerin genel başkanı değil aynı zamanda milyonlarca insanın da 'Muhsin Başkan'ıydı Muhsin Yazıcıoğlu. Siyaset hayatı boyunca, teröristlerden ve bu milletin birliğine kast eden hainlerden başka kimseye düşmanca yaklaşmadı. Türk siyaset sahnesi belki de benzeri zor gelecek olan bir karakteri ağırlıyordu. Sözleri ve duruşu Türk milletinin hafızalarına kazındı Muhsin Yazıcıoğlu'nun. Vefatının yıl dönümünde hiç görmediğiniz fotoğrafları ve unutulmaz sözleriyle Muhsin Yazıcıoğlu.

Tarihler 25 Mart 2009'u gösterdiğinde tüyleri diken diken eden bekleyiş bir anda göz yaşlarına bezenmişti. Türkiye, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ın karlı dağlarında vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendi. O gün sadece oy verenler parti liderlerini değil, Türkiye Muhsin Başkanı'nı kaybetmişti. Türk siyasetinin cesur ve yiğit yüzlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının sene-i devriyesinde rahmet yad ediyoruz...

Sözleri ve dik duruşuyla her zaman milletin tarafında olduğunu haykırarak söyleyen Muhsin Yazıcıoğlu kendi yazdığı şiirinde sanki içine Kahramanmaraş'ın karlı dağlarında yaşanacaklar doğmuş gibi şunları söylerken milyonları ağlatıyordu:

''Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey bu sonsuzluğun sahibi
Sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk üşüyorum''

Ünlü şair Abdurrahim Karakoç vefatının ardından Muhsin Yazıcıoğlu için şu sözcükleri kaleme alarak adeta binlerce insanın duygularına tercüman oluyordu:

''O, gerçek bir 'başkan' idi…Partizanlık sebebiyle uzağında duranlar bile, saygılı şekilde, samimi olarak “Muhsin Başkan” derlerdi…Hakkında: “Yanlış yapıyor… İyi bir adam değildir” diyene rastlamadım.Ayağa dolaşan ıvır/zıvır başkanlardan olmadı asla…Takva sahibiydi, tevazu sahibiydi, sabır ve teenni sahibiydi…''

''Benim adım Muhsin Yazıcıoğlu! Bana baskı sökmez! Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Söz ola kese savaşı, Söz ola kestire başı!'' sözletiyle cesaretin ete kemiğe bürünmüş hali gibiydi Muhsin Yazıcıoğlu siyaset sahnesinde. Bu sözleri milyonların hafızalarına kazındı.