SİYASET

Yargı Reformu Paketi Meclis Başkanlığı'nda! İşte detaylar...

Yeni Parti Paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Yeni Yargı Paketi ile ilgili yaptığı açıklamada, "39 maddelik Yargı Reformu Paketi'ni bugün Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzun süredir hükümetin gündeminde olan Yeni Yargı Reformu kapsamında hazırlanan ilk yargı paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 

Yargı paketi AK Parti tarafından önce MHP sonra CHP ve İYİ Parti'ye sunulmuştu. 

Yargı paketiyle ilgili konuşan Mehmet Muş, "Muhalefet partilerinin ciddi eleştirileri yok" diye konuştu.

Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

"(Yargı paketi) İfade özgürlüğüne temas eden suçlara yargıtay yolunu açıyoruz. Gene internette bazı sitelerin kısıtlanmasıyla ilgili uygulamalar vardı. Sitenin tamamına yönelik değil, içeriğe ilişkin kısıtlamalar gelecek. Sitenin tamamının kapatılmasını önüne geçeceğiz. Seri mahkeme usulü, Cumhuriyet Savcısı ile şüphelinin anlaşması demektir. Basit yargılama usulü; belli suçlarda hukuk sistemine getirmiş olacak.

Uzun tutukluluk sürelerini bir cezalandırma olmaktan çıkardık.

PAKET OLUMLU BİR PAKET

-Muhalefet partilerin paketin içeriğine ilişkin çok ciddi eleştirileri yok. Paket olumlu bir paket. Belli başlı eleştiriler var bunlarla ilgili belli düzenlemeler yaptık.

"Toplumun ihtiyaçlarına yönelik bir düzenleme"

-Komisyonla alakalı benim buradan bir açıklama yapmam doğru olmaz. Teklif vermeden önce muhalefet partilerini dinledik, olabildiğinde toplumun ihtiyaçlarına yönelik bir düzenleme. Nasıl kabul edeceği adalet komisyonunun vereceği bir karar.

Yorumlar
Günün Manşetleri