SİYASET

Yaşar Büyükanıt Erdoğan'la yaptığı gizemli görüşmede ne dedi?

Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt kimdir? Yaşar Büyükanıt'ın Erdoğan'la gerçekleştirdiği Dolmabahçe görüşmesinnin gizli gündeminde ne vardı?

Bir önceki gün eşini kaybeden 25'inci Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün saat 06.05'de, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle eşinden bir gün sonra hayata gözlerini yumdu.

Tedavisine İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde devam edilen 79 yaşındaki Yaşar Büyükanıt geçen salı günü de eşi Filiz Büyükanıt’ı kaybetmiş, lakin hastalığı sebebiyle eşinin enazesine katılamamıştı. Eşinden bir gün sonra vefat eden Yaşar Büyükanıt’ın cenazesi ile ilgili program hazırlığı hemen başladı.Büyükanıt’ın pazar günü toprağa verilmesi düşünülüyor ancak net tarih için Genelkurmay’ın görüşü bekleniyor.

Yaşar Büyükanıt ardında bıraktığı günlerle anılıyor. Türkiye'nin yaşadığı siyasi süreçlerin tam ortasında yer alan emekli Orgeneral 27 Nisan E- Muhtırası'nı bizzat kendisi tarafından hazırlandığını söylemişti.  O zamanlar Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'den aday olarak gösterilen Abdullah Gül, TBMM'de yapılan seçime 368 milletvekilinin katıldığı ilk turda 357 oy almayı başarmıştı. Seçimin olduğu günün gece yarısında Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde saat 23.17'de e-bildiri yayınlanmıştı. Laiklik kavramının altının çizildiği bildiride hükümet alenen tehdit edilmişti.

29-30 Mart 2011 tarihinde Erdoğan'la Dolmabahçe'de bir görüşme yapan Büyükanıt bu görüşmeye ilişkin yıllar sonra bir açıklama yapmıştı. Birçok iddianın ortaya atıldığı görüşmeye dair Büyükanıt, yıllar sonra TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna ifade vermişti.