SİYASET

Yenikapı'da Büyük Kudüs mitingi! Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu da katıldı

Saadet Partisi'nin ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında açıkladığı plana tepki amacıyla İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlediği Kudüs mitingine Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu gibi isimler de katıldı.

Saadet Partisi'nin 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi' için halk Yenikapı'daki alanda toplandı. 

Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam da katılıyor.

İmamoğlu: Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur
​Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

büyük kudüs mitingi

"Sözümona İsrail ile Filistin arasında bir ‘barış’ planından bahsedildi. Fakat Filistin orada yoktu. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Kudüs’ün statüsü aynı zaman İslam dünyasının ortak mücadelesidir.

Güçlü olan her zaman haklı değildir. Ne Kudüs ne görülen bu statü bizim için kullanılabilir olmaz. 70 yılı aşkın süredir akan kanı durdurması beklenemez. Bu planın bölgeye ve dünyaya huzur getirmesi de beklenemez. İlk günden beri mazlum Filistin halkının yanında olduk, yanında olacağız. Bölgede kalıcı bir barış sağlanmasının da yanında olduk. Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur."

​Ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu sahneye çıktı:

- Hani 'Yüzyılın Anlaşması' diyorlar ya, biz 'Yüzyılın Paçavrası' diyoruz buna.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri