SİYASET

YİK Toplantısı'nda ABD'nin skandal kararına sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu sonrası İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısında ABD'nin bir NATO müttefiki olan Türkiye'nin S-400 tedariki dolayısıyla aldığı tek taraflı yaptırım kararı kınandığı bildirildi. Toplantıda, Türkiye'nin milli güvenlik ve egemenlik haklarıyla ilgili bir konu üzerine alınan bu yanlış karara karşı atılabilecek adımların değerlendirildiği ifade edildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, Kurul üyeleri, 'eğitim-öğretim' ve 'aile kurumu' başlıkları altında istişarelerde bulunmuş, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını ele almışlardır" bilgisi verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda, eğitim-öğretim sisteminin sevgi, saygı, ahlak, merhamet ve şefkat üzerine kurulu olmasının önemine işaret ederek, çocukların ve gençlerin zihin ve gönül dünyalarını da geliştirmenin hassasiyetini vurguladığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca ülke ve millet olarak bugüne kadar karşı karşıya kaldığımız badireleri sapasağlam atlatabilmemizde güçlü aile yapımızın çok büyük katkısı olduğuna dikkati çekmiş, aile kurumuna yönelik saldırıların önüne geçmek için gereken her türlü tedbiri almakta kararlı olduklarını ifade etmiştir."

Yorumlar
Günün Manşetleri