SİYASET

Yine tank-palet fabrikası yalanını söyledi

Kemal Kılıçdaroğlu daha önce yalanlanmasına rağmen bir kez daha tank-palet fabrikasının satıldığını iddia etti

Kemal Kılıçdaroğlu daha önce birçok kez yalanlanmasına rağmen aynı iddiayı tekrar etmekten bıkmıyor. Bugün yaptığı konuşmada tank-palet fabrikasının satıldığını ifade ederek 'Bana milliyetçilik dersi vermek isteyenlere de kapak olsun' dedi.

Yalan iddialarına hız kesmeden devam eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bana dünyada kendi silah fabrikasını, başka bir orduya peşkeş çeken ikinci bir devlet gösterin. Bana milliyetçilik dersi vermek isteyenlere de kapak olsun. Milliyetçilik budur.  Kalkacaksın, devletin en önemli fabrikasını Katar ordusuna teslim edeceksin. Sonra millete yalan söyleyeceksin. Bunu yapanların dini imanı yoktur, memleket sevgisi de yoktur. Bunu yapanların hepsi hesap vermek zorundadır. İnsanda biraz ahlak olur."

ERDOĞAN DAHA ÖNCE ANLATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu iddiayı daha önce de dile getiren Kemal Kılıçdaroğ'lunun yalan söylediğini ifade ederek "CHP Genel Başkanı, yaptığımız onca açıklamaya rağmen, inatla ve ısrarla hala bu fabrikanın yabancılara satıldığı yalanını söylüyor. Karasu'daki konuşmamda da söylediğim gibi; Tank Palet Fabrikamızın satılması yani mülkiyetinin devri söz konusu değil. Fabrika devlete aittir. Arazideki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir ve öyle kalacaktır. Alımı yapan firma; yüzde 50'si Katar, yüzde 50'si Türkiye ortaklığı olan bir firmadır. 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılmak suretiyle bu fabrika elden geçirilecektir. Yapılan iş; sadece işletme hakkının belli şartlar ve süreler dahilinde (ki bu 25 senedir) ülkemizin öncü kuruluşlarından birine devredilmesidir. Bu firmamız, fabrikayı çok daha güçlü ve verimli hale getireceklerdir." demişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri