SİYASET

Zorlu Holding İzmir'e 60 katlı gökdelen dikecek

İzmir'de Zorlu Holding tarafından yapılan dev inşaata başlandı. 60 kat olacağı ve 250 metre yüksekliğe ulaşacağı iddia edilen gökdelen İzmirlilerin gündeminde. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası projeye karşı çıktı.

İzmir'in göbeğinde dikilmek istenen gökdelen tartışma başlattı. Kamuoyunda tartışma doğuran devasa yapılaşma ile ilgili ilk açıklama Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan geldi. Konak Belediye Meclisi toplantısında konuşan Batur, bu yükseklikteki bir gökdelenin Konak'ın merkezine yapılmasını hiçbir açıdan doğru bulmadığını ve mimarlık mesleğinden gelen biri olarak içine sindiremediğini dile getiren Batur, “İzmir'in kalbine hançer saplanacak” diye konuştu.

60 KATLI 250 METRE YÜKSEKLİK

Zorlu Holding tarafından, Konak ilçesinin Pasaport mevkiindeki dev inşaatın yapımına başlandı. Bu kapsamda yeni inşaat alanındaki eski kapıların yıkım işlemlerine girişildi. 3 bin 532 mertrekare alana inşa edilecek gökdelenin 60 katlı ve 250 metre yüksekliğinde olacağı öne sürüldü. Yapı projesinde 142 konut, 13 iş yeri ve ilk 7 katın otopark olacağı belirtildi.

izmir gökdelen

SOYER: SUSMAKTAN BAŞKA YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Batur ve meslek odalarının aksine görüş bildirdi. Önce yerel basına konuşan Soyer, daha sonra Sözcü'ye detaylı açıklamada, “Benim kişisel olarak düşüncem başka bir şey, Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapmam gerektiği başka bir şey. Kişisel olarak tabii ki içimize sindirmek, buna rıza göstermek mümkün değil. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başka bir noktadayız. Bizim hiçbir yerinde olmadığımız bir iş bu” dedi.

izmir

Mahkeme tarafından söz konusu imar planlarının üç kere iptal edildiğini, Zorlu Holding'in de üç kere haklı olduğunu kanıtladığını öne süren Soyer, inşaat projesi sahiplerinin Sema Pekdaş'ın başkanlığı döneminde Konak Belediyesi'nden ruhsat aldığını söyledi. Soyer, “Bizim bu saatten sonra müdahil olup değiştirebileceğimiz herhangi bir alan da yok. Herhangi bir şey yapmamız mümkün değil. Dolayısıyla bizim susmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri