SPOR

10 kişi kalan Beşiktaş, Fenerbahçe'ye Kadıköy'ü dar etti

Süper Lig'in zirvesini yakından ilgilendiren mücadelede Beşiktaş 15 yıl aradan sonra Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 4-3 mağlup etti.

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş, 4-3'lük skorla kazandı.

Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ın 4 ve 20. dakikalardaki golleriyle maça 2-0 öne geçerek başladı. Fenerbahçe, 34. dakikada Papiss Cisse'nin golüyle farkı 1'e indirdi.

İkinci yarının başında Beşiktaş, Cyle Larin'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Necip Uysal, 53. dakikada golüyle skoru 3-1'e getirdi. Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın 68. dakikadaki golüyle farkı tekrar 1'e indirdi. Beşiktaş, Fabrice Nsakala ile 88. dakikada skoru 4-2'ye getirdi. Ozan Tufan, 90+7. dakikada penaltıdan attığı golle maçın skorunu belirledi.

Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanında 17 Nisan 2005'te 4-3 kazandığı maçtan sonra ilk kez Kadıköy'de derbi galibiyeti elde etti. Bu maçtan önceki 18 maçta Fenerbahçe 11 kez kazanmış, 7 maç ise berabere bitmiştir.

Beşiktaş, Aboubakar ile bu sezon en erken golünü attı. Ayrıca Aboubakar, 2017'den sonra ilk kez Beşiktaş formasıyla iki gol attı. Necip Uysal ise Beşiktaş formasıyla 5 yıl aradan sonra ilk kez gol attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 10 maç ve 20 puanda kaldı ve ligde 3. sıraya düştü. Beşiktaş ise 9 maçta puanını 16'ya yükseltti.

Fenerbahçe, gelecek hafta Denizlispor'a konuk olacak. Beşiktaş ise sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

FENERBAHÇE 3-4 BEŞİKTAŞ

STAT: Ülker
SAAT: 19:00
HAKEM: Tugay Kaan Numanoğlu
YAYIN: BeIN Sports 1

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Tisserand, Lemos, Novak, Sosa, Gustavo, Pelkas, Ozan, Perotti, Cisse
YEDEKLER: Oytun, Serdar, Ferdi, Sadık, Thiam, Ömer Faruk, Uğur, Caner, Ademi, Mert Hakan
TEKNİK DİREKTÖR: Erol Bulut

BEŞİKTAŞ: Utku, Rosier , Necip, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Mensah, Ghezzal, Larin, Aboubakar
YEDEKLER: Emre, Welinton, N'Sakala, Serdar, Oğuzhan, Kartal, N'Koudou, Güven, Atakan
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın

Fenerbahçe - Beşiktaş istatistikleri

Fenerbahçe, geçen sezon; 20 yıl sonra Galatasaray'a yenilmiş, Türkiye Kupası'nda da 23 senedir Trabzonspor'a karşı Kadıköy'deki kaybetmeme serisi son bulmuştu. Sarı-Lacivertliler'in derbilerde sahasında devam eden tek serisi Beşiktaş'a karşı kaldı! Fenerbahçe, Beşiktaş'a en son 2004-2005 sezonunda (17 Nisan 2005) 3-4'lük unutulmaz maçta mağlup oldu, ardından oynanan 16'sı Süper Lig, 2'si Türkiye Kupası toplam 18 derbiden 11 galibiyet, 7 beraberlikle ayrıldı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri