SPOR

Ahmet Çakar'dan TFF'nin kararına destek! Asker polis çalışıyorsa hakem ve futbolcu da görevini yapacak

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF'nin 12 Haziran'da liglerin başlatılmasına yönelik aldığı kararı doğru bulduğunu söyleyerek, ''...bu ülkede asker, polis, memur ve işçi çalışıyorsa, hakem de futbolcu da görevini yapacak.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan liglerin 12 Haziran tarihinde başlatılması kararı, çokça tartışılmıştı. Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, gelen eleştirilerin ardından topu Bilim Kurulu'na atarak, onlarda gelecek olan tavsiyelere riayet edeceklerini söyledi.

TFF'nin aldığı karara spor camiasından da farklı yorumlar geliyor. Bazı isimler sert eleştirilerde bulunurken bazı isimlerse kararın yerinde olduğunu savunuyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle liglere verilen aranın 12 Haziran'da sona erdirilmesine ilişkin alınan kararı destekleyen isimlerden biri de eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar oldu.

Çakar, kararın kesinlikle doğru olduğunu söyleyerek bankaların, AVM'lerin ve resmi dairelerin belli ölçekte çalışabildiklerini örnek gösterip bu ortamda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun talimatlarına uyarak futbol da oynanabileceğini söyledi.

''ALMANLAR RİSK ALMAYI BİZDEN DAHA MI ÇOK SEVİYOR?''

Futbolun Türkiye'de yalnızca bir spor olmadığını aynı zamanda bir sosyal olgu olarak vakit geçirme aktivitesi haline geldiğini söyleyen Çakar, ''Üstelik restoranların, kafelerin kapalı olduğu bu dönemde genç nüfusumuzun futbolla stres de atacağına inanıyorum. Kaldı ki Bundesliga haftaya başlıyor. Almanlar bizden daha mı risk almayı seven bir millet! Bilakis Alman disiplini ve koruyucu önlemleri dünyanın en iyilerinden biridir.'' dedi.

''ASKER POLİS VE MEMUR ÇALIŞIYORSA HAKEM VE FUTBOLCU DA GÖREVİNİ YAPACAK''

Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde ''Hakemliğe devam etseydiniz 12 Haziran'da maça çıkmak ister miydiniz?'' sorusunu yanıtlayan Çakar, ''Pek tabii ki! Korkunun ecele faydası yok. Bu demek değil ki tedbirleri bırakalım, gezelim, herkesle sarılıp öpüşelim. Ama bu ülkede asker, polis, memur ve işçi çalışıyorsa, hakem de futbolcu da görevini yapacak.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri