SPOR

Almanya'nın köklü takımı iflasın eşiğinde!

Almanya Bundesliga'nın köklü takımlarından Schalke 04 iflas eşiğinde. koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor zamanlar geçiren takım Alman ekip, liglerin 2 Mayıs'ta başlamaması halinde iflas bayrağını çekebilir.

Almanya Bundesliga’da corona virüsü nedeniyle ertelenen maçların 2 Mayıs’ta yeniden başlaması planı yapılırken, ülkenin köklü ekibi Schalke 04’ün ekonomik olarak batmanın eşiğinde olduğu öğrenildi. Corona virüsü salgınından önce de maddi olarak iyi günler yaşamayan Schalke 04, sabırsızlıkla 2 Mayıs’ta maçların yeniden başlaması kararının kesin olarak verilmesini bekliyor.

Sky, DAZN ve ARD gibi yayın hakları elinde bulunan kurumlar 10 Nisan'da yapılması gereken ödemeyi federasyon aracılığıyla bugün yapacak. Schalke 04, ulusal medya ortaklarından sezonun son ve dördüncü taksidi olan yaklaşık 16 milyon Euro'yu kasasına koyacak ancak bu da kulübü kurtarmaya yeterli olmayacak.

Basketbol şubesini kapatabileceklerini söyleyen Peter, "Temel faaliyet alanımız olan futbola odaklanıyoruz" derken, geçtiğimiz günlerde Facebook'ta yaptığı canlı yayında durumu vehametini şu sözlerle açıkladı:

SERT ÖNLEMLER GEREKEBİLİR

"Vergi erteleme avantajlarından da yararlanıyoruz. Giderleri azaltmaya çalışıyoruz, kısa süreli işlerde çalışanları evlerine yolladık ve oyunculara maaş ödememeye karar verdik. Her şey ne zaman para kazanıp tekrar futbol oynamaya başlayabileceğimize bağlı. Bu durum uzun sürdükçe daha sert önlemler almamız gerekebilir."

FUTBOL YOKSA HİÇBİR ŞEY YOK

"Elbette endişeliyiz. Biraz yanlış değerlendirmeler yaptık. Güzel bir catering şirketimiz olduğunu, dijital medya ve diğer iş alanlarımız olduğunu düşündük. Ama fark ettik ki, eğer futbol olmasaydı belki de hiçbir şeyimiz yokmuş."

AŞIRI BORÇLANMA KORKUSU
Futbolcuların maaşlarından feragat etmesi ve çok sayıda kısa vadeli önlemlere rağmen, 2 Mayıs'ta televizyon gelirlerinin ödenmemesi durumunda bilançoda aşırı borçlanma korkusu var.
Transfer pazarında yaklaşan düşüş göz önüne alındığında, yaz aylarında transfer gelirleri yoluyla yeni bütçe yaratma umudu da belirsizliğini koruyor.

HARCAMALAR KONTROLDEN ÇIKINCA...

158 bin üyesi bulunan Schalke, bu alanda dünyanın en büyük beşinci kulübü. 600'den fazla çalışan istihdam eden, yardımcılar ve geçici çalışanlarla birlikte 1900'den fazla kişiye iş imkanı sağlayan Schalke 04, 2019 yılında maaşlara 124 milyon Euro'luk harcama yaptı.
Yaşanan zor günler nedeniyle futbolcular ve yöneticilerin maaşlarında yüzde 30 oranında indirim yapılırken bunların yüzde 15'i de ertelendi. Alınan bilgilere göre 30 Haziran'a kadar yaklaşık 30 milyon Euro tasarruf edilecek.

Yorumlar
Günün Manşetleri