SPOR

Başkan Ağaoğlu Trabzonspor'un borcunu açıkladı

Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan salonunda düzenlenen Trabzonspor 45. Divan Genel Kurulu'nda konuşan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un borcunun 940 milyon lira olduğunu açıkladı.

Kulübün 2000 yılından sonra ilk kez borçlarını azalttığını bildiren Ağaoğlu, şu anda mevcut borcun 940 milyon lira olduğunu açıkladı.

Borçların detayları ve gelirlerle ilgili bilgiler paylaşan Ağaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Trabzonspor Kulübü 2000 yılından sonra ilk defa borç azalttı. 1 milyar 200 milyon lira borçla gelmiştik. Şu anda borcumuz 940 milyon lira. Bu borç içerisinde 85 milyon liralık bir benzin istasyonundan TMSF'ye olan borç da var. Önümüzdeki bir hafta içinde onun satışı da gerçekleşecek. Sermaye artışından 77 milyon liralık bir gelir elde edildi. Bu gelirin tamamı borç kapamaya gitti. Bu süreç içerisinde yeni sponsorluk anlaşmaları imzalandı. Üç ay içerisinde 120 milyon liralık sponsorluk geliri elde ettik. Kombine satışı geçen sene 19 bin, bu sene ise 34 bin olarak gerçekleşti. Mağazacılık cirosu ilk 4 ay itibarıyla 35 milyon lira, geçen dönem 12 ay üzerinden 34 milyon liraydı. Geçen sene 105 bin adet forma satılmıştı, şu an itibarıyla sadece 4 ayda 135 bin adet sattık."

Yorumlar
Günün Manşetleri